BIM

Tekenwerk modelleren

Efficiënter en betrouwbaarder werken met 3D-modellen

BIM maakt het mogelijk om door middel van 3D-modellen efficiënter en betrouwbaarder te werken. Door complexe projecten hiermee uit te werken voorkomen we faalkosten en verminderen we de impact op het milieu. Daarnaast sluiten verschillende processen van onze partners in de keten hierdoor beter op elkaar aan.

Wat is BIM-modelleren

Bouw Informatie Modelering is de nieuwe manier van werken in de bouwwereld waarbij we niet meer 2D tekenen maar 3D-modelleren met Revit. Als installatiebedrijf krijgen we van de opdrachtgever een bouwkundig 3D-model aangeleverd dat in detail is uitgewerkt met alle bouwkundige onderdelen. Hierin modelleren wij onze elektrotechnische installaties, waardoor er een compleet 3D-model ontstaat met alle bouwkundige en installatietechnische onderdelen.

Efficiënter werken met BIM

Dit 3D-model toont het bouwwerk in detail en maakt ook direct fouten of mogelijke problemen inzichtelijk, die voorheen pas veel later tijdens de bouw ontdekt zouden worden.
Denk hierbij aan leidingen die door stalen balken getekend staan of verschillende leidingen die elkaar doorkruizen. In het 3D-model wordt ook direct duidelijk wat de consequenties van gemaakte wijzigingen zijn. BIM maakt de kosten en de planning van een project beheersbaar en verbetert de onderlinge communicatie.

Meer informatie over BIM modelleren

Wil je weten wat wij op het gebied van BIM voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.