diensten

Duurzaamheid en Energie

PV-panelen

Investeren in pv-panelen wordt steeds populairder en dat is heel logisch. Want de zon is een energiebron die altijd voorradig is en waar je met pv-panelen dus slim gebruik van kunt maken. De warmte en het licht van de zon worden door de pv-panelen omgezet naar elektriciteit dat vervolgens gebruikt, teruggeleverd of opgeslagen kan worden.

Pv-panelen produceren duurzame energie en dragen daardoor bij aan een duurzame wereld. Bovendien kan er met pv-panelen flink bespaard worden op de energierekening en de investering wordt in een aantal jaren terugverdiend.

Laadpalen

Zowel zakelijk als privé rijden steeds meer mensen in een elektrische auto. Daarom mag een laadpaal thuis en op het werk niet ontbreken. Dit kan in de vorm van een laadpunt aan de muur, of met grotere oplaadstations voor meerdere elektrische auto’s.

Het thuis opladen met een laadpaal gaat veel sneller dan via het stopcontact. Bovendien zijn laadpalen geschikt voor iedere meterkast en voorzien van een instelbaar laadvermogen. Voor bedrijfspanden zijn er verschillende laadoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan toekomstige uitbreiding van de laadinfrastructuur. 

Energie-opslag

Waarom zou je het teveel aan opgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet, als je het op een ander moment zelf ook kunt gebruiken? De stroom die niet nodig is, kan opgeslagen worden in een accu. Als de pv-panelen geen stroom opwekken, maar er wel stroom nodig is in huis, dan wordt de stroom uit de accu gehaald. Bijvoorbeeld later op de avond of in de nacht.

Het zelf opslaan van energie, die is opgewekt met eigen pv-panelen, is de volgende stap in verduurzaming van een woning of bedrijfspand. Bovendien word je daarmee steeds onafhankelijker van de energieleverancier. De thuisaccu voor pv-panelen is hiervoor de oplossing.

Ledverlichting

Met slimme en duurzame ledverlichting creëer je licht voor elke taak of klus en voor elke situatie. Zo kunnen we onze biologische klok en de productiviteit op het werk beïnvloeden met biodynamische ledverlichting. En met slimme ledverlichting thuis, kun je één klik alle lampen uitschakelen of de sfeer in je kamer compleet veranderen.

Ledverlichting is het energiezuinige alternatief voor bijna alle type conventionele verlichting en er is inmiddels enorm veel keuze in ledlampen en -armaturen. Met ledverlichting bespaar je aanzienlijk op energiekosten en onderhoud en het comfort neemt toe.