Duurzaamheid & Energie

PV-panelen

Besparen op energiekosten en investeren in een duurzame toekomst

De zon is een energiebron die altijd voorradig is en waar met pv-panelen slim gebruik van gemaakt kan worden. De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht en pv-panelen zetten dit om naar elektriciteit. Vervolgens kan de elektriciteit worden verbruikt, worden teruggeleverd of worden opgeslagen in een accu (link naar energie-opslag). Pv-panelen produceren duurzame energie en dragen daardoor bij aan een duurzame wereld. In de zomer werken ze op volle toeren, maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op.

De voordelen van pv-panelen

Investeren in pv-panelen wordt steeds populairder en dat is heel logisch. Want met pv-panelen kan er flink bespaard worden op de energierekening en de investering wordt in een aantal jaren terugverdiend. En er zijn nog meer voordelen:

Welke daken zijn geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd, zolang de dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. Uitzondering hierop zijn rietgedekte daken, daken met asbesthoudende dakbedekking of platte daken met zachte isolatie als dakbedekking. Verder is het belangrijk dat er voldoende direct zonlicht op het dak komt. Daken die in de herfst of lente voor meer dan 18 uur in de schaduw liggen, zijn niet rendabel om zonnepanelen op te plaatsen.

Meer informatie over pv-panelen

Wil je weten wat wij op het gebied van pv-panelen voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.