Duurzaamheid & Energie

Laadpalen

Altijd opgeladen met eigen laadpaal

Je hoort ze niet, maar je ziet ze wel steeds vaker: elektrische auto’s. Het is het vervoer van de toekomst. Heb je ook gekozen voor een elektrische auto voor jezelf of voor je medewerkers? Dan mag een laadpaal thuis en op het werk niet ontbreken. Dit kan in de vorm van een laadpunt thuis de muur, of met grotere oplaadstations voor meerdere elektrische auto’s.

Waarom laden met een laadpaal thuis?

Aanschaf van een laadpaal thuis heeft verschillende voordelen. Zo gaat het opladen met een laadpaal veel sneller dan via het stopcontact. Verder zijn laadpalen geschikt voor iedere meterkast en voorzien van een instelbaar laadvermogen dat makkelijk kan worden aangepast aan de maximale capaciteit van de meterkast. Bovendien is een laadpaal toekomstbestendig doordat het laadvermogen op ieder gewenst moment aangepast kan worden aan een andere, of aan een tweede elektrische auto.

De snelheid van opladen met een laadpaal

De snelheid van opladen is afhankelijk van de meterkast en van het laadvermogen dat de auto kan ontvangen. Met een 3-fase-meterkast (krachtstroom) gaat het opladen veel sneller maar de auto moet dan wel krachtstroom kunnen ontvangen. Gemiddeld laadt een volledig elektrische auto ongeveer 8 keer sneller op aan een laadpaal dan aan een stopcontact.

Zakelijke laadoplossingen

We bieden verschillende laadoplossingen voor ieder bedrijfspand en voor alle elektrische auto’s. Standaard zijn de laadstations voorzien van het hoogst mogelijke laadvermogen en door de modulaire opbouw zijn ze eenvoudig aan te passen aan toekomstige uitbreiding van de laadinfrastructuur. 

Meer informatie over laadpalen

Wil je weten wat wij op het gebied van laadpalen voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.