diensten

Elektrotechniek

Smart home

Smart home is vorm van woningautomatisering dat alle installaties en apparatuur zoals licht, jaloezieën, verwarming en zelfs huishoudelijke apparaten met elkaar verbindt. Hierdoor kunnen ze centraal bediend worden met een handige app of met spraakbesturing.

Met smart home zorgt je huis voor een warm welkom, na een dag hard werken. Buiten en binnen brandt noodzakelijke en gezellige verlichting, bij binnenkomst is het al aangenaam warm in huis en de gordijnen gaan dicht. Daarnaast zorgt smart home voor meer controle en veiligheid en help het je energie te besparen.

Datanetwerken

Thuis en in bedrijven en organisaties zijn datanetwerken niet meer weg te denken. Thuis maken diverse apparaten gebruik van wifi en zonder datanetwerk kunnen bedrijven geen orders verwerken, kan er in winkels niet gepind worden en kunnen er in zorginstellingen levensbedreigende situaties ontstaan.

Voor de aanleg van een betrouwbaar datanetwerk is vakkennis vereist, zowel van de diverse producten en toepassingen als ook van de best passende locaties voor bekabeling en componenten. Want daardoor realiseren we een optimaal bereik op elke plek in een gebouw of woning.

Beveiliging

Dagelijks wordt er in woningen en bedrijfspanden ingebroken, met veel schade en een onveilig gevoel als gevolg. Wij zorgen graag voor continuïteit en een veilig gevoel door de installatie van moderne beveiligingssystemen- en technieken.

Maak het inbrekers niet makkelijk en laat een professioneel alarmsysteem of camerasysteem installeren. Een camerasysteem rondom een woning, bedrijfspand of -terrein is een aantoonbaar (preventief)middel tegen diefstal, vandalisme en overvallen. Daarmee wordt de veiligheid van de bewoners en medewerkers gewaarborgd en worden de eigendommen beveiligd.

Rookmelders

Uit onderzoek blijkt dat bij een brand de meeste dodelijke slachtoffers worden veroorzaakt door het inademen van rook. Daarom is het sinds 2003 al verplicht om rookmelders te plaatsen in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten en sinds 1 juli 2022 is dit ook verplicht voor bestaande bouw.

Rookmelders waarschuwen tijdig dat er rookontwikkeling is en hoe sneller de brand ontdekt wordt, des te meer tijd en kans is er voor de bewoners om het pand veilig te verlaten. Een rook- of koolmonoxidemelder ophangen kan de vluchttijd aanzienlijk vergroten en daarmee dus levens redden.