Elektrotechniek

Smart Home

Geniet van meer gemak en wooncomfort

Stel, het is winter en je komt na een dag hard werken thuis. Buiten is het inmiddels donker en koud, maar je huis zorgt bij aankomst voor een warm welkom. Buiten en binnen brandt noodzakelijke en gezellige verlichting, bij binnenkomst is het al aangenaam warm in huis, de radio is aan en de gordijnen gaan dicht. Dat is comfortabel thuiskomen en je regelt het met smart home.

Wat is smart home?

Smart home is een vorm van woningautomatisering dat alle installaties en apparatuur zoals licht, jaloezieën, verwarming en zelfs huishoudelijke apparaten met elkaar verbindt. Hierdoor kunnen ze centraal bediend worden met een handige app of met spraakbesturing. Alles kan naar eigen wens ingesteld worden, waarmee je geniet van optimaal gebruiksgemak en wooncomfort. Denk bijvoorbeeld aan:

Voordelen van smart home

Smart home maakt een woning of bedrijfspand slimmer en het biedt veel voordelen;

Meer gemak en comfort
Licht, verwarming, jaloezieën, entertainment- en huishoudelijke apparaten kunnen eenvoudig op afstand bediend worden. Denk bijvoorbeeld ook aan het automatisch activeren van de stofzuigrobot op regelmatige tijdstippen of aan het inschakelen van de tuinsproeiers als het al een tijdje niet geregend heeft. Met smart home kom je veilig en lekker warm thuis en worden tijdrovende taken uit handen genomen.

Energie en geld besparen
Energieverbruik is beter controleerbaar en er kan eenvoudiger bespaard worden doordat je zelf bepaalt hoeveel energie er waar en wanneer gebruikt mag worden. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de temperatuur of verlichting, naargelang er iemand aanwezig is.

Meer controle en veiligheid
Van huis vertrokken en vergeten het licht uit of de verwarming uit te doen? Met de smartphone kunnen deze op afstand uitgeschakeld of ingesteld worden. En door het alarmsysteem te automatiseren ben je extra goed beveiligd. Met smart home blijf je altijd in contact met je huis, ook wanneer je niet fysiek aanwezig bent.

Meer informatie over smart home

Wil je weten wat wij op het gebied van smart home voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.