Duurzaamheid & Energie

Ledverlichting

Duurzame en slimme verlichtingsoplossingen

Lichtintensiteit en lichtkleur heeft veel invloed op hoe we ons voelen. We krijgen energie van helder zonlicht en we voelen ons ontspannen bij het diffuse licht van de ondergaande zon. Van blauw licht wordt ons brein actief en van warm licht worden we meer ontspannen. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat we het beste presteren en ons het fijnst voelen als we omgeven zijn door stabiel, niet flikkerend licht met een natuurlijk verloop van lichtkleur en -intensiteit. Met slimme en duurzame ledverlichting creëer je licht voor elke taak of klus en voor elke situatie. Hiermee neemt het comfort in woningen en bedrijfspanden toe en daalt de energierekening.

Slimme en doelmatige ledverlichting op het werk


Met biodynamische ledverlichting kunnen we onze biologische klok beïnvloeden. In de praktijk betekent dit dat we ons prettig voelen bij gedimd warm licht in de ochtend, bij een hogere lichtsterkte met koeler licht rond het middaguur en bij een afnemende lichtsterkte en warm witte lichtkleur aan het einde van middag. Bovendien kunnen er gedurende de dag periodes van hogere concentratie of ontspanning gecreëerd worden. Maak het licht bijvoorbeeld meer blauw tijdens een vergadering of als er een hoge productiviteit nodig is. Of maak het licht meer geel bij het lezen van een boek of handleiding of als er concentratie nodig is.

Persoonlijke en sfeervolle ledverlichting thuis

Stel je voor dat je met één klik alle lampen kunt uitschakelen of de sfeer in je kamer compleet kunt veranderen. Of dat je op afstand thuis het licht kunt aandoen, waardoor het lijkt alsof je thuis bent. Het kan allemaal met slimme ledverlichting thuis. Daarmee kun je lichtscènes instellen, lampen dimmen en feller zetten en ze in- en uitschakelen vanaf hetzelfde scherm. Stel je lampen bijvoorbeeld zo in dat ze op bepaalde tijden aan en uit gaan, dat ze dimmen tijdens het avondeten en dat ze feller zijn als je eten kookt.

De voordelen van ledverlichting

Ledverlichting is het energiezuinige alternatief voor bijna alle type conventionele verlichting en er is inmiddels enorm veel keuze in ledlampen en -armaturen. Met ledverlichting bespaar je aanzienlijk op energiekosten en onderhoud en het comfort neemt toe. We zetten hierbij de voordelen van ledverlichting nog even op een rij.

Meer informatie over ledverlichting

Wil je weten wat wij op het gebied van ledverlichting voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.